تاکسیدرمیست
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 

قناری برای اولین بار در سال ۱۶۰۰ میلادی از جزایر قناری به اسپانیا برده شد.نخست راهبان شروع به تکثیر آنها می‌کردند و تنها نرها به خاطر آوازشان فروخته می‌شدند.

قناری‌ها از نظر نوع به سه دسته تقسیم می‌شوند:

بر پایه رنگ مانند برنز، عاجی، قهوه‌ای و ...
بر پایه نوع آواز مانند قناری آوازخوان آمریکایی، روسی و ایرانی و ....
بر پایه شکل و ترکیب مانند یورکشایر، قلم نی و ...
به سبب اینکه جنسیت قناری‌ها از روی ظاهرشان به سختی قابل تشخیص است جفت کردن آنها کمی مشکل است.بیشتر نرها آواز می‌خوانند و بیشتر ماده‌ها نه اما در مورد هر دو استثنا نیز وجود دارد.تنها راه ۱۰۰٪ مطمئن این است که پرنده مسن‌تر را از یک پرورش دهنده قبلی که آنها را پیش‌تر یکبار امتحان کرده تهیه نمود.
قناری‌ها فقط زمانی که طول روز به ۱۲ ساعت افزایش پیدا می‌کند بارور می‌شوند.این موضوع معمولاً در بهار رخ می‌دهد.در این دوره پرندگان باید به خوبی تذیه شوند و بدن آنها پروتئین‌های حیوانی را از موادی مانند تخم مرغ دریافت کند.

قناری‌ها قلمرو دارند برای همین باید هر جفت در یک قفس باشند.گاهی ممکن است مرغ ماده با نر دعوا ‏کند، این امر به مفهوم آن است که مرغ ماده، برای جفت گیری آماده نیست و باید آنها را از هم جدا نمود. برای راحتی، بسیاری از تکثیر کننده‌ها دو قفس را با یک دیوار سیمی از هم جدا می‌کنند و وقتی دو پرنده به یکدیگر عادت کردند و از میان آن دیوار سیمی با یکدیگر شروع به عشق بازی کردند، آن دیوار سیمی برداشته می‌شود.

وقتی پرنده ماده آماده تخم گذاری شد اقدام به ساخت لانه خواهد کرد. آنان به یک لانه فنجانی شکل بدون سقف در گوشه بالای قفس و مواد لانه سازی نیاز دارند. موادی مثل نخ و کاغذ و دستمال کاغذی پاره شده و سایر مواد نرم برای این منظور مناسب هستند.

طی مدت ۴ یا ۵ روز پرنده اقدام به تخم گذاری می‌کند و به مدت دو هفته بر روی تخم‌ها می‌خوابد و در این مدت به ندرت لانه را ترک می‌کند.وقتی جوجه بدنیا آمد باید غذاهای مقوی مانند تخم مرغ برای پدر و مادرش فراهم شود تا آنها جوجه‌هایشان را تغذیه کنند.

جوجه‌ها بعد از ۱۸ روز لانه را ترک می‌کنند.والدین آنها را برای حدودا یک هفته پس از این نیز تغذیه می‌کنند.وقتی پرنده ماده دوباره تصمیم به تخم گذاری بکند ممکن است به مسنترین جوجه‌ها حمله بکند.در این موقع دیوار سیمی میان قفس مفید خواهد بود تا پرنده نر بتواند از میان سیمها جوجه‌ها را تغذیه بکند تا زمانی که ماده دوباره تخم‌گذاری بکند.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 

خُفّاش یا شَبکور تنها پستانداری است که بال دارد و قادر به پرواز است.

خفاش از راسته بال‌دستان است. بال‌های خفاش با بال‌های بقیه پرندگان متفاوت است و به گونه دیگری ساخته شده، اما در عوض پوست بالهای خفاش جنسی شبیه چرم دارد و دارای خاصیت ارتجاعی است که باعث می‌شود بالهایش در طول استخوان‌هایی که دست‌ها و انگشتان خفاش را حرکت می‌دهند کشیده شود. به شکل بالا نگاه کنید و ببینید که چگونه بال‌ها مرتب و ماهرانه اطراف بدن خفاش پیچیده شده‌اند.

دو گروه خفاش وجود دارد. گروه بزرگ‌تر، خفاشهای حشره خوار، شبها غذای خود را شکار می‌کنند. گروه دوم خفاشهای میوه خوار هستند. خفاشهای میوه خوار اول صبح و تنگ غروب از میوه‌ها تغذیه می‌کنند. خفاشها جانوران اجتماعی هستند. آنها به طور گروهی و در گروه‌های بزرگ در غارها یا روی درختان، شب را بیتوته می‌کنند. خفاشها تنها پستاندارانی هستند که قادرند پرواز کنند.

کوچک‌ترین خفاش و یکی از کوچک‌ترین پستانداران، خفاش پوزه‌خوکی کیتی تایلند می‌باشد. طول قد این خفاش ۲٫۵ سانت (۱ اینچ) است که مساوی قد زنبوراست و وزن این خفاش ۲ گرم (۱۰۰/ اونس) می‌باشد.

خفاشهای که در شب پرواز می‌کنند، مسیر و محل دقیق طعمه خود را بوسلیه فرستادن امواج صوتی و دریافت بازتاب آن، پیدا می‌کنند. سیستم ردیابی که در کشتیها برای پیدا کردن محل زیر دریایی دشمن به کار می‌رود، شبیه به ردیابی خفاش است. خفاشها امواج صوتی در مسیر خود به چیزی برخورد می‌کند به سمت فرستنده امواج (خفاش) بازمی گردد و در آن موقع خفاش می‌تواند یک تصویر صوتی از مانع روبرو و محیط اطراف خود رسم کندو محیط اطراف را به خوبی ببیند. با استفاده از سیستم فوق خفاشها می‌توانند اجسام متحرک مثل حشرات و اجسام بی حرکت مثل درخت را تشخیص دهد

Honduran White Bats - The Cutest Little Buggers

خفاش‌ها ۹۶۶ گونه هستند که در میان پستانداران فقط از موشها با ۱۷۰۰ گونه کمتر هستند گروه بزرگی شامل ۲۱ راسته مشتمل بر انسان نمایان٬گوشتخواران٬نهنگ‌ها٬حشره خواران٬نشخوار کنندگان٬تنبلک‌ها٬کیسه داران و بقیه خفاش‌ها در تمامی جهان پراکنده‌اند که بیش از ۲۰۰ گونه در آفریقاو ماداگاسکار هستند بیش از ۳۰۰ گونه در آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی زندگی می‌کنند و به همین اندازه در جنب شرقی آسیا٬استرالیا نیز دیده می‌شوند بیش از ۴۰ گونه نیز در آمریکای شمالی٬اروپا نیز دیده می‌شوند .

تقریباً هیچ چیز نمی‌تواند از دید خفاشها فرار کند. گوشهای بزرگ آنها می‌تواند علایمی را که منعکس می‌شود بخوبی جذب کند. خفاشها حتی می‌توانند اشیایی را که به نازکی مو هستند، تشخیص دهند. فناوری هیچ هواپیمای بی سرو صدایی نمی‌تواند به پیچیدگی خفاشها باشد و با گوشهای بزرگشان می‌توانند حتی صدای بهم خوردن آرواره‌های یک لارو پروانه را بشنوند.

این حیوانات در تاریکترین شبها حواس خود را فعال می‌کنند. صدای خفاش از طریق بینی با بسامد بالا و شدت کم توسط انقباض ماهیچه‌های حلق ایجاد می‌شود. بعد از این که امواج صدا با صید برخورد کرد، بازتاب پیدا می‌کند. این بازتابش توسط گوشهای خفاش گرفته می‌شود. تنها در آمریکای شمالی ۴۴ نوع خفاش وجود دارد که بسیاری از جانورشناسان تاکید بر منفعت این پستانداران از زندگی بشر دارند، زیرا آنها به مقدار زیادی از حشرات موذی تغذیه می‌کنند، حشراتی که هر سال میلیاردها دلار به کشاورزان و جنگلبانان ضرر می‌رسانند.

خفاشها همچنین در گرده‌افشانی گیاهان شرکت می‌کنند و باعث پخش و انتشار بذرها می‌شوند. بخصوص این نقش مهم آنها در جنگلهای بارانی بین گیاهان گوناگون وحشی مانند موز، انبه، بادام هندی، خرما و انجیر کاملاً مشهود است و
یک نوع کاکتوس که به طور طبیعی تنها یک بذر از ۳۰۰۰ بذر خود را آزاد می‌کند و اگر نقش مهم خفاشها در این میان نبود، این گونه گیاهی به سمت انقراض پیش می‌رفت


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
کَلاغ پرنده‌ای است از راسته گنجشک‌سانان (سبکبالان) و از دستهٔ شاخی‌نوکان و خانواده کلاغان (Corvidae) که دارای قدی متوسط (به جثهٔ یک مرغ خانگی) . منقار کلاغ نسبتاً بلند و قوی است. کلاغ تقریباً همه چیز خوار است. خوراکش حشره و جانوران کوچک است و طول عمرش طولانی است
Corvus alberculos - غراب گردن سفید (جنوب، مرکز و شمال آفریقا)
Corvus albus - کلاغ زنگی (سواحل میانی تا جنوبی آفریقا)
Corvus bennetti - کلاغ کوچک (استرالیا)
Corvus brachyrhynchos - کلاغ آمریکایی (ایالات متحده، جنوب کانادا و شمال مکزیک)
Corvus capensis - کلاغ دماغه امید نیک (شرق و جنوب آفریقا)
Corvus caurinus - کلاغ شمال غربی (شبه‌جزیره المپیک تا جنوب غربی آلاسکا)
Corvus corax - غراب (از جنوب منطقه قطب شمال تا جنوب اروپا، آسیا و نیکاراگوا)
Corvus corone - کلاغ لاشه (غرب اروپا و شرق آسیا)
Corvus cornix - کلاغ ابلق (شرق و شمال اروپا و خاورمیانه)
Corvus coronoides - غراب استرالیایی (شرق و جنوب استرالیا)
Corvus crassirostris - غراب منقار کلفت (اتیوپی)
Corvus cryptoleucus - غراب چیهواهوایی (جنوب غرب آمریکا و شمال غرب مکزیک)
Corvus dauuricus - زاغچه داوریایی (شرق آسیا)
Corvus enca - کلاغ منقار باریک (مالزی، فیلیپین، اندونزی)
Corvus florensis - کلاغ فلورس (جزیره فلورس)
Corvus frugilegus - کلاغ سیاه (اروپا، آسیا و نیوزیلند)
Corvus fuscicapillus - کلاغ سر قهوه‌ای (گینه نو)
Corvus hawaiiensis - کلاغ هاوایی (جزیره هاوایی)
Corvus imparatus -کلاغ تامالیپاس (خلیج مکزیک)
Corvus jamaicensis - کلاغ جامائیکایی (جامائیکا)
Corvus kubaryi - کلاغ ماریانا (گوام، روتا)
Corvus leucognaphalus - کلاغ گردن‌سفید (هائیتی، دومینیکن، پوئرتوریکو)
Corvus macrorhynchos - کلاغ منقاربزرگ (شرق آسیا، هیمالیا، هند، برمه، فیلیپین)
Corvus meeki - کلاغ جزایر سلیمان (حزایر سلیمان شمالی)
Corvus mellori - غراب کوچک (جنوب شرق استرالیا)
Corvus monedula - کلاغ گردن‌بور (بریتانیا و غرب اروپا، اسکاندیناوی، آسیا)
Corvus moneduloides - کلاغ نیوکالدونیایی (کالدونیای جدید)
Corvus nasicus - کلاغ کوبایی (کوبا)
Corvus orru - کلاغ استرالیایی (استرالیا، گینه نو و جزایر هم‌جوار)
Corvus ossifragus - کلاغ ماهیگیر (ایالات متحده آمریکا)
Corvus palmarum - کلاغ نخل (کوبا، هائیتی، دومینیکن)
Corvus rhipidurus - کلاغ دم‌کوتاه (حاورمیانه، شمال شرق آفریقا)
Corvus ruficolis - غراب گردن قهوه‌ای (شمال آفریقا، خاورمیانه، جنوب و شرق آسیا)
Corvus sinaloae - کلاغ سینالوایی (جزایر اقیانوسیه)
Corvus splendens - کلاغ هندی (شبه‌جزیره هند، خاورمیانه، شرق آفریقا)
Corvus tasmanicus - غراب جنگلی (تاسمانی و سواحل جنوب شرق استرالیا)
Corvus torquatus - کلاغ طوقی (شرق چین، ویتنام)
Corvus tristis - کلاغ خاکستری (گینه نو و جزایر همسایه)
Corvus typicus - کلاغ نی‌زن (اندونزی)
Corvus unicolor - کلاغ بانگی (جزیره بانگای) - احتمالا منقرض شده
Corvus validus - کلاغ منقار دراز ()
Corvus woodfordi - کلاغ منقارسفید (جزایر سلیمان)

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
File:Cacatua galerita -perching on branch -crest-8a-2c.jpg

طوطی پرنده‌ای است  از راسته طوطی‌سانان (Psittaciformes) که به مناسبت سهولت تقلید آوای آدمی قابل‌ملاحظه‌است. طوطیان عموما در نواحی گرم و رطوبی افریقا و هند زیست می‌کنند. طوطی معرب توتی و آن پرنده‌ای است سبز که به عرف آن را طوطا نامند و شکرشکن، شکرفشان، شکرمقال، شکرین‌مقال، شیرین‌زبان، شیرین‌سخن، شیرین‌تکلم، شیرین‌گفتار، خوش‌نوا و خوش‌حرف از صفات اوست.

۳۵۰گونه از پرندگان که در ۸۵ جنس طبقه بندی میشوند را راستهٔ طوطــی‌ها میگویند.این پرندگان بیشتر در نواحی گرمسیری استوایی زندگی میکنند به طور عمومی در دو خــــــــــانواده Cacutuidae و psittacidae قرار میگیرند. بیشتر جمعیت طوطی‌ها در مناطق حاره‌ای و همچنین در مناطق معتدل نیمکرهٔ جنوبی پراکنده شده‌است.بیشترین تنوع گونه‌ای این راسته را در آمریکای جنوبی و استرالاسیا(منطقه‌ای که شامل استرالیا و نیوزلند و جزیره‌های جنوب غربی اقیانوس آرام میشود).از ویژگی‌های مورفولوژیکی طوطی‌ها که مخصوص این راسته میباشد میتوان به نـــوک کـج وقوی،راست قامتی شان،پاهای قوی،پاهای پنجه دار که حالت زیگو داکتیل را دارد،رنگ اکثر طوطی‌ها سبز میباشد که این رنگ با رنگهای روشن دیگر ترکیب شده و رنگ طوطی را ایجاد میکند گاهی نیز طوطی‌ها دارای چندیدن رنگ هستند.
طوطی‌های کاکــل دار(کوکاتوها) دارای تغییر رنگی از رنگ یـــکدست سفید تا یکدست سیاه را دارند. ویژگی بارز دیگر این خانواده وجود یک کاکل متحرک ازجنس پر هست در بالای سرشان میباشد.حالت دیمرفیسم جنسی خیلی کم در این‌ها دیده میشود.تنوع اندازه بالایی دارند که طوطی کوچک چرم وزنی به اندازه ۱۰ گرم و طول ۸ سانتیمتر دارد و طوطی یاقوت به عنوان بزرگترین این راسته ۱ متر طول و حدود ۴ کیلوگرم وزن دارد.
تغذیه در طوطی‌ها بیشتر از مواد گیاهی مانند دانه،آجیل،غنچه‌ها و .... میباشد. عدهٔ کوچکی از این راسته هستند که حشرات و حیوانات کوچک را میخورند.لورینزها و لوریکت‌ها به طور تخصصی از شهد گل‌ها تغذیه میکنند .. بیشتر طوطی‌ها در درحفراتی که در درختان ویا صخره‌ها وجود دارد لانه سازی میکنند .تخم‌هایی به رنگ سفید میگذارند و جوجه‌های آشیان نشین دارند.طوطی‌ها همراه عده‌ای از کلاغ‌ها به عنوان با هوش ترین پرندگان محسوب میشوند.قدرت تقلید صدای انسان‌ها آنها را به عنوان موجودات اهلی در آورده ‌است.
شکار طـوطـی هـای وحشی بـه مـنظور فـروش آنهــــا و هـمچنین بـه مـنـظور تــفریـح، تـخریـب زیستگاهشان و آوردن گونه‌های که باآنها رقابت می‌کنند جمعیت ا نها را تقلیل میدهد ،به این دلیل طوطیها مورد دست آویزی بیشتری نسبت به گروههای دیگر،توسط انسان قرار گرفته‌اند. حفاظت محیط زیست اخیراً اقداماتی را جهت مراقبت از زیستگاه پرندگان زیبای در حال انقراض انجام داده‌است که این مراقبت باعث حفظ سایر گونه‌ها نیز شده ‌است .

سیستماتیک و تکامل : -منشأ و تکامل: تنوع موجود در طوطی های آمریکای جنوبی و استرالاسیا این فرضیه را ایجاد میکند که این موجودات منشأ دارد.فسیل های بدست آمده از راسته طوطی ها بسیار کم است این باعث شده است که گمانه زنی در مورد تکامل این پرنده ها با شک و تردید انجام بگیرد هر چند که اکثر این فرضیه به واقعیت نزدیک اند. یک قطعه 15میلی متری که از منقار پایینی یک طوطی در سازند لانس کریک در دهکده ی نیوبرا در ویوسیگ پیدا شده است به عنوان فسیل پیدا شده از اولین طوطی که در دوره ی کرتاسه زندگی میکرده و چیزی حدود 70 میلیون سال عمر داشته شمرده میشد.اما تحقیقات بعدی معلوم کرد که این تکه فسیل پیدا شده بلکه احتمالاً متعلق به دایناسورهای کائگناتید(گروهی از دایناسورها که پرنده مانند نبوده ولی دارای منقاری شبیه به پرندگان بوده اند) بوده است. چیزی که امروز به عنوان یک فرضیه پذیرفته شده وجود دارد این است که راسته ی طوطی ها وخویشاوندان اجدادیشان در سومین انقراض بزرگ که در کرتاسه حدود 65 میلیون سال پیش انجام گرفته است حضور دارند.اگر چنینی باشد طوطی ها از یک جد دایناسور که شباهت مورفولوژیکی با طوطی ها داشته است تکامل نیافته اند بلکه فقط تبدیل به پرندگانی درخت نشین شده اند. اروپا اولین مکانی است که اولین فسیل طوطی درخت نشین در آن دیده شده است. این اولین تکه استخوان پیدا شده استخوانی از بال موپسیتا تانتا است که در دانمارک پیدا شده و سنی در حدود 54 میلیون سال برای آن تخمین زده میشود.آب و هوای اروپا در آن زمان حاره ای بوده است(مطابق با دوران گرم پالوئین و ائوسین).جدید ترین فسیلی که پیدا شده است سنی حدود 50 میلیون سال دارد.چند فسیل تقریباً کامل از پرندگان طوطی مانندی در انگلستان و آلمان پیدا شده است و تعدادی فسیل نیز هستند که هنوز دقیقا تشخیص داده نشده اند. من الحیث المجموع چیزی که در مورد این فسیل ها معلوم است این می باشد که این فسیل ها خویشاوندان طوطی های امروزی نیستند بلکه اجدادی هستند که در نیمکره ی شمالی تکامل پیدا کرده اند و منقرض شده اند.اینها دقیقاً حلقه های گمشده مابین طوطی های امروزی واجدادی نیستند ولی میتوان گفت که طوطی هایی هستند که همگام با طوطی ها و کوکاتو ها از خویشاوندان اجدادیشان تکامل پیدا کرده اند

File:African Grey Parrot (Psittacus erithacus) -held on hand.jpg

طوطی خاکستری آفریقایی پرنده‌ای محبوب در کشورهای اروپایی و بسیاری از کشورهای دیگر جهان است ، علت محبوبیت این پرنده، هوش سرشار و قدرت سخنگویی و تقلید صدای این پرنده می‌باشد و شاید به یقین بتوان گفت که این پرنده بهترین پرنده تقلید کننده صدا در جهان می‌باشد که به راحتی می‌تواند بیش از صدها واژه را به خاطر سپرده و تکرار نماید وبا این کار باعث شادی و خوشحالی صاحبان خود گردد . این پرنده در محیط زیست طبیعی خود پرنده‌ای خجالتی و ترسو است . طوطی خاکستری آفریقایی و یا به تعبیری دیگر کاسکو از سالیان دور به عنوان پرنده اهلی در قصرهای پادشاهان و خانه‌های طبقات مختلف مردم جامعه نگهداری می‌شده‌است و رومیان اولین ملتی در جهان هستند که در باره این پرنده مطالبی نوشته‌اند .
این پرنده در اصل پرنده‌ای وحشی است که در قاره آفریقا زندگی می‌کند و از قرن‌ها پیش مورد توجه آدمی قرار گرفته و تلاش‌های زیادی برای اهلی کردن و آموزش دادن پرنده صورت گرفته‌است .امروزه کاسکو‌ها توسط پرورش دهندگان دست آموز شده و به پرنده‌ای خانگی و سرگرم کننده و جالب تبدیل شده‌است با این حال به دلیل آنکه عملکردی غیر قابل پیش بینی دارند نباید به آنان زیاد اطمینان کرد .کاسکو‌هایی که از حیات وحش به جمع انسان‌ها آورده میشوند نیازمند صبر و کوشش بسیار برای آموزش و تطبیق با محیط تازه هستند.کاسکوها بسیار قوی هستند در صورت عصبانیت میتوانند گاز بگیرند و یا پنجه بکشند.

این پرنده یکی از اعضای تبار پستاسی Psitacidac می‌باشد که همانند سایر طوطیان از بدنی استوار ولی نرم تشکیل شده به طوری که پرنده می‌تواند با منقار خود به راحتی به تمام اجزای بدن خوددسترسی داشته باشد وتا ۱۸۰ درجه سرخود را برگرداند . اندازه بدن طوطی خاکستری آفریقایی بسیار متفاوت است و در گونه‌های کوچک ۱۲ سانتی متر ودر گونه‌های بزرگ تا ۱۰۰ سانتی متر می‌رسد و وزن آن در حدود ۴۰۰ گرم است رنگ پر وبال آن خاکستری است و در نژاد کنگو رنگ دم آن سرخ رنگ است ، دمگاه به رنگ خاکستری روشن و لبه‌های بال سیاه رنگ و پاها خاکستری تیره هستند . رنگ منقار پرنده سیاه و رنگ چشم پرنده بالغ زرد روشن و هردو جنس نر و ماده از نظر ظاهری شبیه به هم می‌باشند . این پرنده در طول زندگی زاد و ولد می‌کند و معمولاً در حدود ۵۰ تا ۶۰ سال عمر می‌کند .

طوطی خاکستری آفریقایی پرنده‌ای تیز پرواز است و پروازی منظم دارد اما این پرنده قدرت جهت شناسی مناسبی ندارد و نمی‌تواند همانند کبوترها محل زندگی خود را جهت یابی نموده و به لانه بازگردد ، از این رو پرورش دهندگان این پرنده باید توجه کافی داشته باشند که چنانچه پرنده از محل زندگی خود دور شد ، نمی‌تواند به راحتی لانه و کاشانه خود را یافته و بدان بازگردد


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 

سنجاب پرنده

این سنجاب‌ها برخلاف نامشان پرواز نمی‌کنند بلکه در واقع پرشگران بسیار ماهری هستند. آن‌ها از شاخه درختی به شاخه دیگر پریده و در هوا شناور می‌شوند

سنجاب پرنده می‌تواند به اندازه طول یک زمین هاکی بپرد. این نوع سنجاب، روش پریدن خاص خودش را دارد که با فرم بدنش هماهنگ است. فاصله بین دست‌ها و پاهای حیوان، با پوست نازک و انعطاف پذیری پوشیده شده که «پاتاجیوم» (patagium) نام دارد. سنجاب پرنده هنگام پریدن، دست‌ها و پاهایش را از هم باز می‌کند و در اثر فشار باد بر پوست نازک بین دودست و پایش می‌تواند مثل یک کایت در هوا شناور شود. طراحان لباس چتر بازی از فرم بدن سنجاب‌های پرنده در طراحی لباس‌های مدرن پرشگران سقوط آزاد، الهام گرفته‌اند. سنجاب‌های پرنده در اکثر مناطق کانادا زندگی می‌کنند اما در طول روز به ندرت دیده می‌شوند چون در لابه لای شاخ و برگ درختان یا لانه خالی پرندگان می‌خوابند و شب‌ها برای پیدا کردن غذا بیدار می‌شوند. غذای این نوع سنجاب، میوه‌های کوچک و انواع دانه‌ها و حشرات است. چشمان تیزبین سنجاب پرنده به او کمک می‌کند که در شب بتواند اطراف خود را ببیند و از خطر دشمنان آگاه شود. همچنین پوشش خز مانند بدنش او را در برابر دشمنان استتار می‌کند. خز سفید روی شکمش هماهنگ با نور ماه است بنابراین آن دسته از دشمنانش که روی زمین زندگی می‌کنند- مثل روباه ها- متوجه شناور بودن او در پس زمینه آسمان مهتابی نمی‌شوند و برعکس، خزسیاهی که پشتش را پوشانده تشخیص او را از بالا برای جغدها مشکل می‌سازد .

سنجاب ایرانی :

گونه‌ای از جوندگان و از خانوداه سنجابیان است با نام علمی Sciurus anomalus

جنگل‌های معتدل مناطقی از ایران، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، یونان، عراق، اسراییل، اردن، لبنان، سوریه و ترکیه زیستگاه این جانور می‌باشند

مهمترین زیستگاه سنجاب ایرانی در ایران، جنگل‌های بلوط سردشت در آذربایجان غربی است. در عین حال بیشترین میزان شکار و قاچاق این جانور به منظور فروش آن به عنوان حیوان خانگی نیز در این منطقه صورت می‌پذیرد که همین امر باعث تهدید وضعیت بقای سنجاب ایرانی در کشور شده است. گذشته از آن بسیاری از این جانوران در هنگام و به‌دلیل حمل و نقل نادرست تلف می‌شوند که خود موجب افزایش نگرانی‌ها در این باره شده است .

دیگر عاملی که حیات سنجاب ایرانی را تهدید می‌کند تخریب زیستگاه‌های آن در ایران است. اسکان عشایر و روستائیان دامدار مناطق غربی در جنگل‌های بلوط این منطقه سبب شده تا آنها برای تغذیهٔ دام‌های خود اقدام به بریدن شاخه‌های درختان بلوط نمایند که همین امر موجب خشکیدن درختان بلوط و در نتیجه از دست رفتن منبع غذایی اصلی سنجاب‌های این منطقه شده که خود تهدیدی جدی برای حیات سنجاب ایرانی به شمار می‌رود .

سنجاب بلوچی

سنجاب بلوچی یا سنجاب راه‌راه :

نام علمی:Funambulus pennantii

 که به نام‌های سنجاب راه‌راه، هردک و سنجاب نخلی نیز خوانده می‌شود، جونده‌ای است از خانوادهٔ سنجابیان که در مناطقی از ایران، هندوستان، نپال، بنگلادش و پاکستان یافت می‌شود .

مشخصهٔ اصلی سنجاب بلوچی، داشتن راه‌هایی پهن و تیره‌رنگ بر روی سطح پشتیش است

 دم آن ترکیبی از موهای سفید و تیره است طول سر و بدن سنجاب بلوچی بین ۱۳۳ تا ۱۴۴ میلی‌متر بوده و دم آن ۱۴۵ تا ۱۸۵ میلی‌متر طول دارد. اندازهٔ پاهای جانور بین ۳۲ تا ۳۷ میلی‌متر و گوش‌هایش ۱۳ تا ۱۸ میلی‌متر است

سنجاب بلوچی بر روی درختان زندگی می‌کند و در ایران تنها در قسمت‌های جنوب شرقی بلوچستان و در منطقهٔ حفظت‌شدهٔ باهوکلات، دره سرباز و باغ تیس چابهار دیده می‌شود آنها معمولاً در کنار یکدیگر بوده و در بالا و میان شاخ و برگ درختان لانه می‌سازند و درون لانه‌شان را با علف‌های نرم و برگ درختان می‌پوشانند

سنجاب بلوچی روزگرد است و از دانه‌ها، جوانه‌ها، میوه و پوست درختان تغذیه می‌کند. همچنین حشرات و تخم پرندگان، دیگر خوراک این جانور را تشکیل می‌دهند

پرونده:Chipmunk India 2.jpg


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
برای از بین بردن حشرات در پر ، پشم و پوست حیوانات و جلوگیری از خون ریزی در زمان دباغی و یا نگهداری جانور برای آماده شدن به شروع کار در زمان مناسب <فریز> کردن روش بسیار خوبی است اما فراموش نکنید که مدت زمان فریز بودن جانور نباید بیشتر از یک ماه باشد . در مرحله اول برای جدا کردن پوست از لاشه حیوان باید دقت کرد تا تیغی که به این منظور استفاده میشود فقط پوست را برش دهد و اگر تیغ وارد گوشت لاشه شود خون خارج شده باعث کثیف شدن پر یا پوست (پشم و مو ) میشود . لاشه حیوان برای نمونه سازی تا زمان اندازه گیریی کامل ذخیره شود .پوست را بعد از جدا سازی شستشو داده ، بعد به وسیله پمپ باد خشک میکنیم و برای کشیدن بر روی تندیس آماده میکنیم  در روش قدیمی که هنوز در ایران استفاده میشود برای ساختن تندیس ( مجسمه ،مانکن ) در پرندگان و جانوران کوچک از سیم ،پوشال ،پنبه ،پارچه ،گل رس ، و به ندرت در بعضی از قسمتها فوم و در جانوران بزرگ به جای سیم از میله های به هم جوش داده شده استفاده میشود . اما در بیشتر کشورها تندیسهای کاملا فومی جایگزین شده است . و استفاده از بینی و دهانهای مصنوعی سفارش میشود چون بینی و دهانهای طبیعی برای نگهداری مناسب نیست . ومهم ترین قسمت در تاکسیدرمی بعد از کشیدن پوست بر روی تندیس و جای گزاری چشم ،دهان ،بینی و دوختن پوست ، شکل دادن (حالت دادن ) به تکسیدرمی همانند مدلهای زنده در طبیعت است . برای مثال نمتوانیم بالهای کبوتر را مانند بالهای یک عقاب حالت دهیم ، و بعد از خشک شدن پوست دیگر نمیشود حالت را تعقییر داد
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
اسب آبی یک جانور پستاندار گیاه خوار ساکن آفریقا می‌باشد.و یک یا فقط دو هم خانواده دارد.این موجودات حیواناتی نیمه آبزی هستند که در زیر صحرای بزرگ آفریقا در رودخانه‌ها و برکه‌ها زندگی می‌کنند.این حیوانات در طول روز با ماندن در آب رودخانه یا در گل و لای خود را خنک می‌کنند
عمل تولید مثل و همچنین زایمان هر دو در آب اتفاق می‌افتد.اسب‌های آبی یک محدوده‌ای از رودخانه را به خود اختصاص داده و مانع از ورود سایرین می‌شوند. آنها هنگام تاریک روشن هوا برای تغذیه و چریدن از آب بیرون می‌آیند.اسب‌های آبی در رودخانه و در کنار هم استراحت می‌کنند و چریدن عملی است که آنها به تنهایی انجام می‌دهند و دست جمعی به بیرون آب نمی‌آیند و آنها در واقع حیوانات خشکی زی نیستند.با آنکه اسب آبی از نظر فیزیکی مانند خوکها و دیگر ناخن‌پایان مانند فیل هستند اما نزدیکترین خویشاوند زنده آنها بالن‌ها و نهنگها هستند. نیای مشترک بالن‌ها و ناخن‌پایان در ۶۰ میلیون سال پیش ار یکدیگر جدا شده‌اند.قدیمی‌ترین سنگواره پیدا شده از اسب آبی متعلق به ۶۰ میلیون سال پیش است

اسب آبی از بدن درشت و بشکه‌مانندش و دهان و دندان بزرگش و بدن بی مو و پاهای کنده دار و بزرگ و کوتاهش قابل شناسایی است.از نظر اندازه ٬اندازه کرگدن سفید است و فقط فیلها از نظر وزنی با آنها برابری می‌کنند.با آنکه چاق و سنگین هستند و در ضمن پاهای کوتاهی نیز دارند اما به راحتی می‌توانند از یک انسان پیشی بگیرند.اسبهای آبی می‌توانند با سرعت ۴۸ کیلومتر در ساعت در مدت زمان کوتاهی از یک دونده المپیکی سبقت بگیرند.اسب آبی آفریقایی از حیوانات خطرناک و تهاجمی به حساب می‌آیند و در صورتی که انسان به ایشان نزدیک شود به انسان حمله می‌کنند و مرگ آورند.تخمین زده می‌شود که ۱۲۵ تا ۱۵۰ هزار اسب آبی در آفریقا زیست کنند و از این بین کشور زامبیا با جای دادن ۴۰ هزار راس از این حیوان و تانزانیا با ۲۰ تا ۳۰ هزار دارای بزرگترین جمعیت این حیوان هستند

اسب آبی اغلب در حالتی که فقط چشم ها، گوش‌ها و سوراخ‌های بینی اش دیده می‌شود در آب دراز می‌کشد. یک گله اسب آبی عرض یک رودخانه را اشغال می‌کند. آنها با دندان‌های عاج مانند و درازشان زخم‌های خطرناک و بدی را در بدن یکدیگر ایجاد می‌کنند


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
زرافه یکی از جانوران غول پیکر روی زمین است، و از بلندقدترین حیوانات و یکی از عجایب موجودات است. درازی فوق العاده گردن و پاهایش گونهٔ تناسبی با تنه‌اش ندارد، و بلندی قدش که احیاناً از ۶ متر تجاوز می‌کند، سیمای ناموزون و استثنائی به او می‌بخشد. به علاوه چنین به نظر می‌آید که این لندهور گردن دراز، هر قسمت از بدنش را از یک جانور دیگر عاریه گرفته‌است. مثلاً تنه‌اش به اسب، گردنش به شتر، پاهایش به بز کوهی، شاخ‌هایش به گاو وحشی، وگوش‌هایش به گوش الاغ شباهت دارد، و پوست بدنش از پشم کوتاهی پوشیده شده با نقش پوست پلنگی است، بنابراین به پلنگ هم بی شباهت نیست. به همین جهت در قدیم آن را (شتر، گاو پلنگ) هم نامیده‌اند، واز قرن‌ها پیش همواره به عنوان یکی از حیرت‌انگیزترین اعجوبه‌های طبیعت مورد بحث و توجه بوده‌است

موطن

موطن کنونی زرافه آفریقاست، و در بخش اعظم این قارهٔ پهناور، از چاد، اتیوپی، سودان، کنیا، کنگو، آنگولا، موزامبیک، زامبیا، تانزانیا، آفریقای مرکزی و آفریقای جنوبی یافت می‌شود

تغذیه

جانوری است گیاه‌خوار که معمولاً به خاطر قد بلند و گردن درازش به راحتی از برگ درختان تغذیه می‌کند، و بخصوص به برگ درختان اقاقیا علاقه فراوان دارد. از این رو بیشتر در مناطق جلگه‌ای پُر درخت و بیشه‌های سرسبز و پُیرامون آبگیرها زندگی می‌کند

حمایت از انقراض

در قرن گذشته تعداد زرافه‌های آفریقا بسیار زیادتر از امروز بود، اما هر اندازهٔ تمدن گسترش می‌یابد و جنگلها و دشت‌ها به شهرها، و شهرکها و مناطق کشاورزی به صنعتی تغییر شکل می‌دهد، قلمرو حیات وحش محدودتر می‌شود، و شمار جانوران وحشی کاهش می‌یابد، که طبعاً زرافه نیز از این سرنوشت غم‌انگیز مصون نمانده‌است. باوجود این در سال‌های اخیر بعضی کشورهای آفریقائی زرافه‌ها را تحت حمایت گرفته ودست اندازی به مناطق زیست آن‌ها را ممنوع اعلام کرده‌اند. به این امید که نسل این حیوان منحصر به فرد از زوال وانقراض نجات یابد

زرافه از خود دفاع می‌کند

همانطور که معروف است زرافه جانوری بی آزار وآرامش جو هستند وبا حیوانات دیگر همزیستی مسالمت آمیز دارند. مگر اینکه مورد تعرض قرار گیرند که در این صورت با تمام قوا از خود دفاع می‌کنند، ومؤثرترین حربهٔ آنها هم فرار است، چون باسرعت ۵۰ کیلومتر در ساعت می‌توانند خودرا از گزند مهاجم برهانند. باوجود این اگر حملهٔ مهاجم غافلگیر کننده باشد، زرافه‌ها، حربهٔ مدافعی دیگر نیز دارند، وآن لگد پراکنی باپاهای جلو به سوی دشمن است که اغلب مؤثر واقع می‌شود ومهاجم را از ادامهٔ تعرض باز می‌دارد.

دشمن خطرناک

خطرناک‌ترین دشمن دیرینهٔ زرافه «سلطان جنگل» یا شیر است، که برق آسا حمله می‌کند و قربانی غول پیکر خود را سبعانه می‌درد و از پا در می‌آورد. معمولاً خطر چنین حمله‌ای هنگامی پیش می‌آید که زرافه‌ها برای آشامیدن آب به آبگیری یا چشمهٔ منطقه می‌روند، مشکل‌ترین کار زرافه آشامیدن آب است، چون این چارپای لندهور برای اینکه پوزه‌اش را از ارتفاع ۶ متری به سطح آب برساند، ناگزیر است پاهای درازش را تا حد اکثر ممکن گشاد از هم بگذارد وگردنش را به سوی پائین خم کند و همین حالت یک وضع آسیب پذیر برای او به وجود می‌آورد، وشیر که در گوشه‌ای در کمین است از این فرصت استفاده می‌کند و با یک جست خود را به طعمه‌اش می‌رساند وبا از هم دریدن زرافه شکمی از عزا در می‌آورد. شیرها اغلب به زرافه‌های کوچک و تازه سال حمله می‌کنند، و گاه میان آن‌ها و زرافه‌های بزرگسال جنگی خونین در می‌گیرد که برای هر دو طرف تلفاتی در بر دارد

اکاپی

اُکاپی یا زرافه گردن‌کوتاه (به انگلیسی: okapi) نوعی زرافه است که گردن بسیار کوتاهی دارد. این حیوان بسیار محتاط بوده و کمتر می‌توان آن را دید. این پستاندار بومی جنگل‌های بارانی ایتوری واقع در شمال جمهوری دموکراتیک کنگو آفریقای مرکزی می‌باشد. او با زبان کبود و خمیده اش که ۵۰ سانتی متر طول دارد برگها را جمع می‌کند. با اینکه پوشش راه راهش یادآور گورخر است اما او نزدیک‌ترین خویشاوند زرافه می‌باشد. در حال حاضر بین ۱۰ تا ۲۰ هزار از این حیوان در حیات وحش وجود دارد. از نظر ظاهری، پشت اکاپی قرمز تیر است، پشت ساق پاهایشان به وضوح دارای راه راه افقی است که از دور مانند گورخر به نظر می‌آید. این نوع راه راه بودن هم به اکاپی‌های کوچک کمک می‌کند تا در باران‌های شدید جنگلی مادرشان را دنبال کنند و هم به عنوان نوعی استتار در دنیای وحش استفاده می‌شود

اکاپی در کاخ آپادانا

اکاپی که تا قبل از قرن بیستم برای غربی‌ها ناشناخته بود، ۲۵۰۰ سال پیش بر سر در کاخ آپادانا در تخت جمشید نقش بسته شده بود و نشانگر هدیه‌ای بود که اقوام اتیوپی به پادشاهی هخامنشی ایران هدیه کرده بودند

مشخصات

بدن اکاپی به زرافه شبیه و البته گردنش کوتاه تر است. هر دو دارای زبانی بسیار دراز در حدود ۳۰ سانتیمتر هستند که بسیار قابل انعطاف و آبی رنگ است و با آن به راحتی می‌توانند برگ و غنچه را از درختان جدا کنند. زبانش به حدی دراز است که می‌توان پلک و داخل و بیرون گوشش را تمیز کند و در واقع تنها حیوانی است که قادر است گوش خود را بلیسد. نوع نر اکاپی شاخ‌های کوچکی دارد که با پوست پوشیده شده‌است

گوش‌های بزرگی دارند که آنها را در تشخیص شکارچیشان یعنی پلنگ یاری می‌دهد. اکاپی حیوان منزوی است و تنها برای تولیدمثل در کنار همنوع خود قرار می‌گیرد. نوع نر اکاپی کمی از ماده اش بزرگتر است و ترجیح می‌دهد به تنهایی در محوطه‌های بزرگ زندگی کند که به جمعیت انها صدمه زده‌است زیرا امروزه قلمرو آنان تکه تکه شده و آنها که به زندگی اجتماعی عادت ندارند مجبور شده‌اند گاهی در کنار هم قرار بگیرند

آنها برای مشخص کردن قلمرو خود راه‌های متفاوتی دارند از قبیل بوی ماده‌ای که از ردپایشان بجا می‌ماند و قیرمانند است و همچنین از بوی ادرارشان. نرها از قلمرو خود محافظت می‌کنند اما گاهی به ماده‌ها اجازه می‌دهند برای یافتن علوفه از قلمروشان عبور کنند.

اکاپی گیاهخوار است اما خیلی از انواع گیاهانی که می‌خورد برای انسان سمی محسوب می‌شود. آنها همچنین زغال چوب درختان را که از سوختن چوب درخت توسط صاعقه بوجود امده می‌خورند و برای تامین منابع معدنی خود نوع خاک رس گوگرد دار، نمکین و قرمز را که در نزدیکی رودخانه یافت می‌شود، می‌خورند


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 

دهان حیوانی  برای نگهداری نامناسب ، به ویژه
 بافت نرم لثه ها ، زبان و کام. برای حل این
مشکل ، مدلهای پلاستیکی زبان و فک به صورت تجاری
 در دسترس هستند . مدلهای پلاستیکی از بینی و لب ها
نیز در دسترس است. بینی و لب مدل های در دسترس به
عنوان اجزای گسسته ، به طور جداگانه به مدل
تاکسیدرمی شده وصل  میشود.  مهارت ها به طور
معمول در بخشی از تاکسیدرمی ملزم به اضافه
نمودن بینی ، لب ها ، دهان و قطعات داخلی
به مدل سر به منظور به دست آوردن کاری زیبا
و طبیعی است . اما مشکلات زیادی برای تهیه
 به خاطر وجود نداشتن تولیدات داخلی در ایران
 و قیمت های بالا برای تهیه در بازارهای خارجی
 وجود دارد


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
نمونه هائی از تندیس (مجسمه از فوم  برای تکسیدرمی) 
<br/><a href="http://i40.tinypic.com/ighkbl.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
                تماشای ویدئو در ادامه مطلب

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
              تماشای ویدئو در ادامه مطلب

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
             تماشای ویدئو در ادامه مطلب

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
              تماشای ویدئو در ادامه مطلب

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
موزه طبيعت و حيات وحش ايران ، یکی از موزه‌های استان تهران است و در ابتدای محدوده دارآباد و خيابان آجودانیه در خيابان موزه واقع شده است. محل آن يكي از كاخهاي شمس پهلوي بوده كه براي ميهمانان ساخته شده ولي هيچگاه مورد استفاده قرار نگرفته بوده است و پس از انقلاب، با تغييراتي براي استفاده عموم به موزه‌اي با محوريت طبيعت ايران تبدیل شد. اين موزه در سال 1372، توسط شهرداري تهران و به منظور آشنايي شهروندان با ميراث فرهنگي و طبيعي و شناخت اهميت حفاظت از محيط زيست و حيات وحش، افتتاح گرديد.

در سال ۱۳۸۰ مجسمهٔ دايناسور گياهخوار "كامپتوزوروس" كه در دوران ژوراسيك در ايران مي‌زيسته است و آثار آن در سنگواره‌هاي تشكيلات شمشك كرمان يافت شده بوده، توسط هنرمندان ایرانی و افغانی در یزد ساخته، و بعنوان نماد در محل ورودي موزه نصب گرديده است.

موزه در سال 1376 به عضويت شوراي بين‌المللي موزه‌ها (ICOM) در آمد و در همين سال نيز بعنوان اولين موزه ايراني به شبكه جهاني اينترنت پيوست و مجله اينترنتي پر طرفدار "طبيعت و حيات وحش ايران" را با حمايت شركت خدمات اينترنتي ندا رايانه ، راه‌اندازي نمود. همچنين با عضويت مدير آموزش و نمايشگاه موزه در كميسيون آموزش و ارتباطات سازمان جهاني حفاظت از محيط زيست (IUCN-CEC) ، بصورت فعال در گردهمايي‌هاي بين‌المللي شوراي جهاني موزه‌ها (ICOM) در اسپانيا و سازمان جهاني حفاظت از محيط زيست (IUCN) در شمال آفريقا، شركت نمود.

‌موزه داراي ساختماني دو طبقه با زير بناي ۲۵۰۰ مترمربع در زميني به مساحت 12000 متر مربع، و داراي بخش‌هاي متعددي است كه عبارتند از:

بخش آبزيان، پرندگان و پستان‌داران شامل‌:

- سالن نمونه‌هاي اروپايی، آسيايی و امريكای شمالی با انواعی از، گوزن‌ها، خرس قهوه‌ای و موس آمريكاي شمالی، پرندگان‌ و ببرهاي آسيايی و سیبری.

- دو سالن از نمونه‌هاي پستانداران، پرندگان و آبزيان ايران با انواعي از، آهو، كل و قوچ‌، قرقاول‌، خرس، پلنگ، شغال‌، روباه‌، گرگ و گربه سانان كوچك و بزرگ.

- سالن نمونه‌هايي از پستانداران و پرندگان قاره آفريقا.

- سالن آبزيان و خزندگان (زنده و تاكسيدرمي شده) ‌است.

- قفس‌های گربه‌سانان بزرگ (زنده)، مانند پلنگ ايرانی و شیر و پلنگ آفريقایی. و قفس‌های پرندگان و پستانداران كوچك در محدوده داخلي نمايشگاه و در محوطه موزه.

بخش زمين‌شناسي: كه در آن ويژگي‌هاي دوران مختلف زمين‌شناسي با ديدگاه محيط زيست جانوري و گياهي به همراه صدها نمونه از سنگها، كاني‌ها و سنگواره‌هاي ايران، به نمايش گذاشته شده است‌.

سالن پروانه‌ها: با نمونه‌هايي از انواع پروانه‌ها، عنكبوت‌ها، رتيل‌ها و عقرب‌ها است‌.

كارگاه تاكسيدرمي: كه در آن ضمن تاكسيدرمي نمونه‌ها زير نظر استاد بين‌المللي اين فن، چگونگي حفظ و نگه‌داري نمونه‌هاي موجودات را نيز به نمايش گذاشته است. كارگاههاي لمس حيوانات زنده براي دانش‌آموزان در ايام جشنواره كودك و طبيعت و در طول سال، در اين محل برقرار مي‌شود.

از ويژگي‌هاي خاص اين موزه، دارا بودن بخش‌هاي جانوران زنده(پرندگان،خزندگان و دوزيستي‌ها، آبزيان،پستانداران بخصوص گربه‌سانان بزرگ) و در بخش غير زنده، نوع كم‌ياب پوست ببر مازندران (منقرض شده) است كه نمونه‌هاي پوست آن با رعايت مقررات CITES ، جهت بررسي ژنتيكي به آمريكا فرستاده شده است‌. همچنين‌، دو نمونه از نادرترين و زيباترين پستانداران در حال انقراض‌، با نام‌هاي گور ايراني و يوزپلنگ آسيايي در آن به نمايش گذاشته شده است‌.

انتشارات: انتشار بسياري از كتاب‌هاي مفيد در حوزه محيط زيست براي كودكان و نوجوانان و همچنين مرجع دانشگاهي. از جمله مجموعه حيوانات زيباي من ، ماهيهاي آبهاي داخلي ايران ، اكولوژي و ...

كلاسهاي آموزشي، فعاليت‌ها و مراسم:

-كلاسهاي آموزشي براي دانش‌آموزان در گروههاي سني مختلف، در طول تابستان و با همكاري گروههاي NGO و داوطلبين فعال، جهت افزايش آگاهيهاي زيست محيطي برگزار مي‌گردد.

-جشنوارهٔ كودك و طبيعت كه به مناسبت روز جهاني كودك و به مدت يك هفته برگزار مي‌گردد. در طي اين مدت با ورودي رايگان كودكان، برنامه‌هاي شاد و مفرح با محوريت آموزشي حفاظت از محيط زيست براي ايشان برگزار مي‌شود‌.

-روز جهاني موزه، با ورودي رايگان براي عموم مردم.

-نمايشگاه بين‌المللي كاريكاتور با مضمون حفاظت جهاني از زمين و محيط زيست كه با شركت فعال كاريكاتوريست‌هاي مشهور بين‌المللي، در يك دوره برگزار گرديده.

برگزاري تورهاي طبيعت‌گردي با محوريت آموزشي و آگاهي عمومي براي حفاظت از محيط زيست.

امكانات جانبي موزه به شرح ذيل است‌:

-كتابخانه با داشتن بيش از پانزده‌هزار جلد كتاب در زمينه‌هاي تخصصي مربوط به محيط زيست‌، از معتبرترين كتابخانه‌هاي علوم گياهي، جانوري و زمين‌شناسي در تهران به شمار مي‌رود. اين كتابخانه در مدخل ورودي موزه جهت دسترسي آسان عموم علاقمندان قرار داده شده است و اولين كتابخانه‌ عمومي در ايران است كه از سال 1376 امكان دسترسي و استفاد مراجعين از شبكه اينترنت را فراهم آورد.

-سالن آمفي تئاتر با ظرفيت حدود 70 نفر، محل نمايش فيلم‌هاي آموزشي در خصوص محيط طبيعي و همچنين برگزاري كلاس‌هاي آموزشي گروههاي سني مختلف و سمينارها در خصوص محيط طبيعي و كنسرت‌ها است.

-سينماي روباز هرساله در طول تابستان داير است .

-كلينيك دام‌پزشكي در مجاورت موزه، جهت معاينه و درمان حيوانات مختلف خانگي وجود دارد‌. همچنين در فروشگاه اين كلينيك، حيوانات مختلف اهلي از جمله انواع پرندگان‌، سنجاب‌ها‌، خرگوش‌ها‌، سگ‌ها و گربه‌ها، لاك‌پشت‌ها و ... توسط دامپزشك متخصص به فروش مي‌رسد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 

+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 

شیبر جانوری دورگه بین شیر نر و ببر ماده است. شکل جسمانی آن مانند یک شیر بزرگ راه‌راه است. شیبر در طبیعت بسیار نادر است، چرا که سرحدات قلمروهای شیران و ببران به ندرت در یک مکان بر یکدیگر متطابق می‌شوند. در واقع، تنها مکان باقی‌مانده که هر دو حیوان را در بر می‌گیرد جنگل جیر در هندوستان است. به علاوه، شیران در گروه زندگی می‌کنند در حالی که ببر حیوانی گوشه‌گیر و منزوی است.

رشد شیبر هم از شیر و هم از ببر بیشتر است. دلیل این نمود نداشتن ژن محدودکنندهٔ رشد است که در شیر در حیوان ماده و در ببر در حیوان نر قرار دارد. شیبر در طی عمر خود پیاپی رشد می‌کند و به نقطه‌ای می‌رسد که بدنش دیگر توان تحمل اندازه‌اش را ندارد. شیبری که در عکس نمایش داده شده ۴۵۰ کیلوگرم وزن دارد.

شیبر نر عقیم است اما شیبر ماده معمولاً عقیم نیست و با شیر یا ببر نر امکان باروری آن وجود دارد.

نمونهٔ مقابل آن که حاصل تولید مثل ببر نر با شبر ماده است ببیر نامیده می‌شود. برعکس شیبر، ببیر از هر دو والدین خود کوچک‌تر است و رشد محدودی دارد


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
Swan Animation

قوی گنگ (Mute Swan)

نام علمی آن Cygnus olor است. طول این پرنده ۱۵۳ سانتی متر است ورنگ تمام بدنش سفید است. جثه اش به اندازه «قوی فریاد کش »، ولی بزرگ تر از «قوی کوچک» است ونشانه تشخیص آن از هردوی آن‌ها، منقار نارنجی با قاعده برآمده وسیاه می‌باشد. منقار پرنده نر اندکی بزرگ تر از منقار پرنده ماده‌است. پرنده‌ای با شکوه‌است که هنگام حرکت در آب گردنش را به شکل زیبایی خم می‌کند ومنقارش را رو به پایین می‌گیرد. هنگام شنا، اغلب شاهپرهای بال را بلند می‌کند. پاهای این قو سیاه است وبه ندرت ممکن است خاکستری باشد. دم برجسته قوی گنگ آشکارا برجسته وبرتر از انواع دیگر است. پروازش پرتوان ومستقیم است که در این حالت گردنش کشیده، در امتداد بدن قرار می‌گیرد. پرنده نابالغ به رنگ قهوه‌ای چرکی است وتا سال دوم، به تدریج، پر وبالش سفید می‌شود. این پرنده از گیاهان آبزی وغلات تغذیه می‌کند. صدای این پرنده در فصل تولید مثل، خشن ونعره مانند است اما در بقیه فصول آرام است. جز در فصل زاد وولد همیشه به طور دسته جمعی زندگی می‌کند وگاهی به صورت گله‌های خیلی بزرگ دیده می‌شود.

قوی ترومپت زن (Trumpeter swan)

نام علمی آن Cygnus buccinator است. این نوع قو، بزرگ ترین ونادر ترین نوع قو در جهان می‌باشد وبرخی براین باورند که نسل این نوع قو در معرض خطر انقراض بوده وباید برای حفظ نسل آن اقدامات جدی در سراسر جهان معمول گردد. قوی ترومپت زن در مناطق شمالی، چمنزارها وپارک‌های طبیعی سرتاسر کانادا وایالات متحده آمریکا از جیز بای تا سلسله جبال راکی ودر جنوب از میسوری تا وایومینگ پراکنده‌اند در کانادا این پرنده در مناطق مرکزی آلبرتا، ساکسچوان، مانیتوبا ودر طول سواحل جیمزبای اونتاریو تا ایالت کبک زندگی می‌کند. تعداد کل آنان مشخص نیست. در آغاز سال ۱۹۰۰ میلادی تعداد قوهای ترومپت زن تقریباً روبه انقراض بود چرا که تعداد زیادی از این پرندگان به منظور استفاده از پر وگوشت شان شکار می‌شدند. کاهش فزاینده تعداد آنان باعث شد که مناطق لانه گزینی آنان مخصوصاً در مناطق جنوبی به شدت رو به کاهش گذارد، به طوری که در سال ۱۹۳۰ تنها منطقه شناخته شده لانه سازی آنان پارک ملی وایومینگ بود ومحتملاً چند گله پراکنده از این پرنده نیز در آلبرتا، آلاسکا ومونتانا وجود داشتند.

قوی فریاد کش (Whooper Swan)

نام علمی آن Cygnus Cygnus است.شبیه قوی کوچک است، با این تفاوت که گردن ومنقارش بزرگ تر وزردی روی منقارش بیشتر است. منقار این پرنده، از قاعده تا نوک زرد ونوک منقار وابتدای آن سیاه است. این نوع قو به علت نداشتن برآمدگی روی پیشانی، به راحتی از گونه‌های دیگر قابل تمییزاست. گردن را راست نگه می‌دارد ودر پایین گردن خمیدگی بخصوصی دارد. بدن آن‌ها حالتی مربع شکل دارد. پروازش آرام وبی صداست، اما شبیه قوی گنگ بال زدن محکمی دارد. پرنده نابالغ وجوان، شبیه نابالغ قوی کوچک است با این تفاوت که سر وگردنش بزرگ تر است. در اولین زمستان، اغلب پرندگان جوان، همراه پرندگان بالغ اند. صدای این پرنده شبیه قوی کوچک است. قوی فریاد کش، بزرگ تر از همه انواع قوهاست وممکن است بیش از ۱۵ کیلوگرم وزن داشته باشد.این نوع قو در کشورهای ایسلند، نروژ، سوئد، فنلاند، روسیه، سیبری، کانادا، آلاسکا وحتی تا جزایر ژاپن وبرخی از نواحی آسیای مرکزی زندگی می‌کند. این پرندگان در زمستان به سوی مناطق جنوبی کوچ کرده وعازم مناطق غرب ومرکز اروپا واطراف دریای سیاه، سلسله جبال اورال، دریای خزر، انگلیس، شمال هند، چین و ژاپن می‌شوند. قوهائی که در زمستان به اسکاتلند کوچ می‌کنند در حوالی ماه اکتبر بدین منطقه می‌رسند ودر طی ماه آوریل دوباره به ایسلند باز می‌گردند.


قوی کوچک (Bewick Swan)

نام علمی آن Cygnus Bewicki است.این پرنده ۱۲۲ سانتی متر طول دارد.  وگردن ومنقاری کوتاه تر دارد ولکه‌های قسمت زرد منقار رقیق تر بوده وگسترش کمتری دارد. پرنده بالغ شبیه قوی فریاد کش است، با این تفاوت که زردی منقارش در قاعده، کمتر از قوی فریاد کش است واز قوی گنگ، به واسطه رنگ منقار وکوچکی جثه اش متمایز است. گردنش را راست نگه می‌دارد وصدایش بسیار آرام است. پرنده نابالغ، شبیه قوی فریادکش است ومنقارش صورتی مایل به بنفش است، بدون قاعده سیاه رنگ. بال زدنش از قوی گنگ سریع تر است وبیشتر شبیه غازها پرواز می‌کند. صدای این پرنده شبیه قوی فریاد کش است وهنگام پرواز وحرکت روی آب، با آهنگی دلنشین، به گوش می‌رسد وگاهی از فاصله دور، شبیه پارس کردن سگ، شنیده می‌شود. این پرنده بومی مناطق شمالی روسیه از دلتای کانین Kanin تا دلتای لینا Lena بوده وزمستان‌ها را در شمال ژاپن، جزایر انگلستان، شمال اروپا، دانمارک وایرلند می‌گذرانند ولانه‌های خود را معمولاً در جزایر کوچک در مصب رودخانه‌ها ودریاچه‌ها ونزدیک آبگیرهای توندرا می‌سازد. به صورت مهاجر زمستانی، در شمال ایران وترکیه، به طور اتفاقی وسرگردان، در عراق وشمال غربی عربستان سعودی وعمان مشاهده می‌شود. این پرنده معمولاً ۳ تا ۷ تخم می‌گذارد وقوی ماده به تنهایی وبرای ۲۹ تا ۳۰ روز بر روی آن‌ها می‌خوابد.

قوی توندرا یا سوت زن(Tundra or Whistler Swan)

نام علمی آن Cygnus columbianus است. نام‌های دیگر آن قوی توندرا Tundraوقوی سوت زن Whistler Swan است.گونه دیگری از قو است که شباهت بسیاری به قوی فریادکش دارد. علت تسمیه این قو به سوت زن اینست که این قو در هنگام مهاجرت با به هم زدن بال نیرومند خود صدایی شبیه سوت از خود می‌دهد وهرکسی که در اطراف وجود داشته باشد می‌تواند این صدا را به وضوح بشنود. قوی توندرا پرنده‌ای بزرگ است که اندازه بدن آن متفاوت است اما معمولاً طول بدن پرنده بین ۳ تا ۴ پا است وطول بال‌های آن در حدود ۷ پا می‌باشد.قوی توندرا از نظر اندازه بدن کوچک تر از قوی فریادکش است واین یکی از تفاوت‌های آن با این گونه‌است. این پرنده منقاری کوتاه وشبیه منقار اردک دارد که به رنگ مشکی بوده ولکه‌ای زرد در قاعده آن دیده می‌شود. سیاهی منقار تا نزدیک چشم ادامه می‌یابد اما دورتا دور چشم را فرا نمی‌گیرد. این پرنده ساق‌ها وپنجه‌های سیاهی دارد

قوی سیاه (Black Swan)

نام علمی آن Cygnus atratus است ودر استرالیا وتاسمانی یافت می‌شود وبعدها به نیوزلند وقاره اروپا وارد شد. قوی سیاه بیشتر در تالاب‌های جنوب استرالیا زندگی می‌کند وتمایلی به زندگی در مناطق شمالی ندارد. این نوع قو در گستره‌ای از جنوب شرقی تا جنوب غربی استرالیا وجنوب شرقی تاسمانی دیده می‌شود. این پرنده در آغاز به عنوان حیوان خانگی وارد اروپا شد ولی اکنون می‌توان آن را به صروت وحشی نیز در این قاره مشاهده کرد. تعداد این نوع قو در نیوساوت ولز استرالیا به چندین هزار تا ده هزار عدد تخمین زده می‌شود. قوی سیاه در دریاچه‌ها، رودخانه‌ها وباتلاق‌های آب شور ویا آب لب شور زندگی می‌کند وترجیح می‌دهد که در محل‌هایی که گیاهان آبزی به وفور دیده می‌شوند، زندگی نماید

قوی گردن سیاه(Black neck Swan)

نام علمی آن Cygnus melanocorypha است وبلندی این پرنده ۱۱۳ تا ۱۳۷ سانتی متر ووزن آن بین ۴ تا ۷ کیلوگرم است ودر آمریکای جنوبی زندگی می‌کند. قوی گردن سیاه کوچک ترین نوع قو در جهان است وهمچنین این قو تنها قوئی است که رنگ بدن آن کاملاً سفید است وتنها رنگ گردن آن مشکی است وخطوط سفیدی در اطراف چشم دارد. قوی گردن سیاه منقاری خاکستری رنگ دارد که در نزدیکی قاعده آن زائده‌ای سرخ رنگ قرار گرفته‌است. قوی نر معمولاً به مقدار یک سوم برگ تر از قوی ماده‌است. قوهای جوان به رنگ خاکستری روشن با منقار وپاهای مشکی می‌باشند ودر سال بعد رنگ بدن آن‌ها به رنگ سفید درمی آید.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
Sea turtle 2 Animation Sea turtle Animation

 


 

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 

فلامینگو یا مُرغ آتشی

 پرنده‌ای است با نام علمی  Phoenicopteridae

فلامینگو پرنده‌ای است با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند خمیده، آبچر بابدنی بسیار کشیده .

در پرواز‌ها پا‌ها و گردنش کشیده و قدری پائین تر از سطح بدن قرار می‌گیرد. بالهایش ترکیب زیبائی از رنگهای سرخ و سیاه است. پرنده نابالغ قهوه‌ای مایل به خاکستری چرک است. فلامینگو به آرامی راه می‌رود ودر حالیکه سر ومنقار خودرا در آب کم عمق فرو برده تغذیه می‌کند. فلامینکو از ۹۰/۰ تا ۵/۱ متر بلندی دارد. بیشتر فلامینگو‌ها حلزون وگیاهان آبی و سخت پوستی به نام آرتمیا را که در آب‌های شور زندگی می‌کند می‌خورند. این پرندگان به صورت دست جمعی و در دسته‏های بزرگ زندگی می‏کنند.

سالی یکبار جفتگیری می‌کند. ولانه‌ای گلین برای تخمگذاری می‌سازد. بیشتر فلامینگو‌های ماده یک تخم در سوراخ لانه می‌گذارند ونر و ماده هردو به نوبت روی تخم می‌خوابند. پس از سی روز جوجه از تخم بیرون می‌آید. جوجه فلامینگو بعد از ۵ روز لانه را ترک می‌گوید وبه گروه فلامینگو‌های جوجه می‌پیوندد. اما برای تغذیه به لانه‌ای که درآن تولد یافته و پدر ومادر برایش خوراک آماده کرده‌اند باز می‌گردد. بعد از دوهفته خود به جستجوی خوراک می‌پردازد. فلامینگو در محیط طبیعی از ۱۵ تا ۲۰ سال زندگی می‌کند. بیشتر پرنده‌شناسان فلامینگو‌ها را به چهار گونه تقسیم کرده فلامینگو‌های بزرگ در آفریقا، جنوب آسیا و اروبا و جنوب آمریکای جنوبی و هند غربی زندکی می‌کنند. فلامینگو‌های کوچک در دره بزرگ نشستی کنیا و تانگانیکا در آفریقا به سر می‌برند. فلامینگو‌های دیگر دو گونه هستند. گونه کمیاب فلامینگو‌های آندی وجیمس می‌باشند که در کرانهٔ دریاجه‌های بلند کوههای آند در آمریکای جنوبی به سر می‌برند. فلامینگو‌های وحشی روزگاری در فلوریدای جنوبی می‌زیستند، اما مردم آنها را به خاطر برهای زیبایشان کشتند.

زیستگاه

مردابهای ساحلی کم عمق. مانداب‌های حاصل طغیان دریاچه‌ها، لجن‌زارها و غیره به سر می‌برند.

پراکندگی در ایران

در مدت مهاجرت به ایران در دریاچهٔ ارومیه و در فارس و خوزستان  به سر می‌برند 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 

قرقاوُل (Pheasant) از راسته ماکیان سانان( Galliformes)

قرقاول پرنده‌ای است که به خاطر داشتن دم بلند و راه رفتن باشکوهش از سایر ماکیان متمایز می‌شود. این پرنده یکی از عجیب‌ترین پرندگان جهان است.قرقاول‎ها از برگ‎های درختان، حشرات، تمشک، دانه‌ها و میوه‎های جنگلی تغذیه می‎کنند و افزایش و کاهش میوه‌های جنگلی و حشرات در جمعیت این پرنده موثر است. پس از خوردن یک غذای کامل، وزن آن‎ها آن‎قدر سنگین می‌شود، که پرواز برایشان بسیار دشوار می‌شود.

زیستگاه این پرنده در جنگل‎های مرطوب، بوته‌زارهای تمشک و درختان پهن‌برگ یا خزان‌کننده‌است که در زیر بوته‌های آن‎ها آشیانه می‌کند. قرقاولها وابستگی زیادی به جنگل‌های و بوته‌زارها دارند آنها معمولا در جنگلها استراحت و در نقاط باز و کم‌درخت و کشتزار‌ها به تغذیه می‌پردازند.

جنس نرو ماده این پرنده کاملا با هم تفاوت دارندو رنگ پر آنها برحسب زیرگونه جنس و سن تغییر می‌کند. نرهای بالغ پروبال رنگین و پر زرق و برق و دمی دراز دارند. در قرقاول‌های ماده رنگ پرها نخودی تیره با لکه‌های قهوه‌ای زیاد به رنگ محیط اطراف است که باعث می‌شود در دوران طولانی خوابیدن روی تخم‌ها و زمان پرورش جوجه‌ها از دید دشمنان پنهان بماند.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 

کبوتر پرنده‌ای است از خانواده Columbiforms که به دو صورت وحشی و اهلی یافت می‌شود و رنگ‌ها و نژادهای مختلفی دارد که معروف ترین آن‌ها کبوتر خانگی و کبوتر صحرایی است. نام علمی کبوتر خانگی Clumba domestica است که در زبان انگلیسی Dove و Pigeonو در زبان فرانسه Pigeon و Colombe نامیده می‌شود. نام علمی کبوتر صحرایی، Columba Livia است که نام انگلیسی آن Wild Pigeon و نام فرانسه آن Biset یا Pigeon Sauvage می‌باشد. به این پرنده در زبان عربی، حمام و در ترکیGüvercin  گویند. واژه کبوتر یک واژه اصیل فارسی است .در زبان سانسکریت به آن Kap^ota و در زبان پهلوی به آن Kapotar می‌گفته‌اند. در فارسی محاوره‌ای متداول، به کبوتر، کفتر می‌گویند

تاریخ دقیق پیدایش کبوتر و زمان اهلی شدن و استفاده از آن در جنگ و صلح به درستی معلوم نیست. ولی آن چه مسلم است این است که از سه هزار سال قبل از میلاد مسیح، کبوتر در مصر وجود داشته و فراعنه مصر، به عنوان پیک از آن استفاده می‌کردند و حتی آن را پرنده‌ای مقدس می‌دانستند. یونانی‌ها هم چندین هزار سال قبل از میلاد از کبوتر به عنوان قاصد استفاده می‌کردند . پس از مصر، ایران، چین، یونان وروم از قدیمی ترین مراکز پرورش و تربیت کبوتر در اعصار گذشته بوده‌اند. تاریخ نشان می‌دهد که کورش کبیر، برای ارسال اخبار محرمانه به نقاط مختلف کشور پهناور خود، کبوترانی در اختیار داشته و جولیوس سزار، امپراتور روم، اولین کسی بوده که برای فتح گال (فرانسه امروزی) از کبوتران نامه بر استفاده کرده‌است. دریانوردان فنیقی و قبرسی، در هنگام سفر کبوترها را با خود می‌بردند و پس از رسیدن به مقصد، آن‌ها را با نامه‌هایی به محل سکونت خود می‌فرستادند، تا خانواده‌هایشان را از وضعیت و تاریخ بازگشت خود مطلع سازند. در کشورهای یاد شده، پرورش متراکم کبوتر متداول بوده، بشر با ساختن برج‌هایی، که امروزه کبوترخانه نامیده می‌شود و حفره‌های زیادی دارد، کود این پرنده را جمع‌آوری می‌کرده‌است، این رسم هنوز در کشور ما متداول است.

کبوتر بازی یکی از بازی‌های سنتی ایرانیان به‌شمار می‌رود و این بازی منحصراً به مردان اختصاص داشت و امروزه نیز در اکثر شهرهای ایران هنوز هم رواج دارد.

کبوتران از قدیم از پرندگان خانگی بوده و دارندگان این حیوان را کبوتر باز می‌گویند. کبوتران خانگی به علت تغذیه مناسب و شرایط استراحت گاه (از لحاظ جثه) از همنوعان وحشی خود بزرگ ترند. کبوتران خانگی را معمولاً آموزش می‌دهند تا خانه صاحبش را مرگز قطب نمای درونی خود قرار دهد و جلد شود. از این غریزه ذاتی برای آموزش آن‌ها استفاده می‌شود و مسابقاتی نیز برای محک زدن این قدرت بر گزار می‌شود که معمولاً کبوتران بازنده به صاحب کبوتران برنده می‌رسند. برای جلد کردن کبوتر، معمولاً پرهای کبوتر را (به غیر از شه پر) می‌برند (قیچی می‌کنند) و مدتی بسته به خصوصاً نژاد حیوان نگهداری می‌کنند تا قطب نمای درونی حیوان تغییر مرکز داده و خانه جدید را مرکز قطب نما کند. کبوتر بازان خاطرات فراوانی از کبوترانی دارند که بعد از سال‌ها به خانه قبلی خود بازگشته‌اند و هیچ‌گاه این قطب نما تغییر نکرده‌است. اساساً نژاد کبوتران اصیل را در ظاهر و جمجمه و میزان وفاداری (جلد بودن) به اولین خانه می‌دانند.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 

پَنگوئن‌ها پرندگانی هستند بدون قدرت پرواز از راسته  (Sphenisciformes) از خانواده  (Spheniscidae) که از ماهی‌ها تغذیه می‌کنند آنها بال‌های کلفتی دارند که به عنوان باله شنا از آن استفاده می‌کنند.

از نظر ریشه‌ای نام پنگوئن متعلق به پنگوئن اقیانوس منجمد شمالی می‌‌باشد این پرندگان قادر به پرواز نیستند زمانی که ملوانها به اقیانوس منجمد جنوبی رسیدند نام penguin را به پرندگان آنجا که قادر به پرواز نبودند اطلاق کردند.

پنگوئن امپراتور (Aptenodytes forsteri) بزرگ‌ترین گونه پنگوئن است. این پرنده بر خلاف پرندگان دیگر  تمام عمر خود را یا در دریا و یا روی یخهای قطب جنوب می‌گذراند.

پنگوئن ماده یک تخم می‌گذارد  پنگوئن نر در یک دوره پرورش جوجه برای ۲۷ روز روی تخم می‌خوابد و آن را روی پاهایش گرم نگه می‌دارد و با شکمش آنرا در برمی گیرد و مدت سه ماه پرنده جوجه را بر روی پای خود از سرما محافظت میکند

پنگوئن امپراتور بزرگ ترین نوع پنگوئن است. قد آن ۱/۱ متر و وزنش بیش از ۳۰ کیلوگرم است.دو جنس نر و ماده خیلی شبیه به هم به نظر می‌رسند.

پنگوئن‌ها دارای پرهای ضد آب و بَراقی هستند که به خشک نگهداشتن پوستشان کمک می‌کند. تراکم پرهای آن‌ها از بیشتر پرندگان بیشتر است. (حدود ۷۰ پر در اینچ مربع). پرهای پنگوئن‌ها هر سال می‌ریزد و پرهای جدید به جای آن‌ها رشد می‌کند


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 

کَفتار حیوانی است از خانواده کفتاران (Hyaenidae). این حیوان از گوشتخواران خشکی‌زی  است.

هر چند شکل این حیوان شبیه سگها می‌‌باشد، اما به خانواده گربه‌ها نزدیکتر است. کفتارهای خالدار به شکل گروهی زندگی می‌کنند و از لاشخورهای حرفه‌ای مردار حیوانات می‌‌باشد. کفتارها از باقیمانده لاشه مردارهایی که توسط حیوانات دیگر شکار شده اند، تغذیه می‌‌کنند. آنها به طور عادی در طول شب فعالیت می‌کنند و در طول روز در لانه هایشان استراحت می‌‌کنند.

 کفتارها لاشخور و شکارچی هستند. این حیوان در مقایسه با جثه  از آروره بسیار قوی ای برخوردار است و سیستم هضم آن بسیار قوی است. سیستم هضم این حیوان دارای مایعات اسیدی مختلفی است که به آن این امکان را می دهد که تمام شکار خود (از جمله پوست، دندان، شاخ، استخوان ها، حتی سمها) را بخورد و هضم کند. از آنجایی که این حیوان لاشه مردار می خورد سیستم گوارش آن بسیار با باکتری ها سازگار است.

کفتار تاکنون در ایران از لار ، کازرون ، شوش ، ایرانشهر ، مازندران و بطور کلی در استانهای سیستان و بلوچستان ، فارس ، خوزستان و کرمان گزارش شده است.

پراکندگی جهانی

شمال آفریقا شامل مراکش ، الجزایر ، مصر ، لیبی تا سودان ، عربستان ، ترکیه ، ایران ، افغانستان ، پاکستان و هندوستان.


در بعضی از روستاهايی كه در داخل كوه واقع است احياناً اتفاق افتاده كه به قبرستان‌ها حمله كرده ولاشه مردگان از قبر بيرون كشيده است. ولی اين اتفاق در موقعی افتاده كه خيلی گرسنه بوده مخصوصاً در سرمای زمستان و نيافتن خوراكی در آن مناطق. همچنين در اثر گرسنگی زياد به حيوانات ديگر حمله می كند ولی به ندرت به انسان حمله ور می‌شود مگر اينكه خيلی گرسنه باشد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 

 

پلنگ (نام علمی: Panthera pardus) پلنگ جانوری است از رده پستان‌داران، از راسته گوشت‌خواران و جزو تیره گربه‌سانان. در حدود ۲۱ سال عمر می‌کند.

 طول بدن این گونه جانوری تا 160 الی 180 سانتی متر ، طول دم آن تا 110 سانتی متر و بلندی در ناحیه شانه ها نیز تا 75 سانتی متر می باشد.
 این حیوان زندگی در نقاط جنگلی و کوهستانها ، ارتفاعات بالا 3500 متر ، نواحی پردرخت و صخره ای و نزدیک رودخانه ها را ترجیح می دهد.
 این حیوان اکثرا در شبها فعالیت دارد ولی گاها در روز هم دیده می شود.
 خوراک اصلی این جانور گوسفند و بز وحشی و گاهی خوک وحشی بوده و در صورت کمیاب بودن شکار از پرندگان ، جوندگان و حیوانات کوچک دیگر تغذیه می کند .
 فصل جفتگیری این جانور در اواخر زمستان و اوایل بهار است ، دوران آبستنی آن نیز حدود سه ماه صول می کشد و 2 تا 5 بچه به دنیا می آورد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 

شترمرغ از پرندگان بی‌پرواز دستهٔ سینه‌پهنان (Ratites) راستهٔ شترمرغیان (Struthioniforme) است. این پرنده از خانواده شترمرغان (Struthionidae)، جنس شترمرغ (Struthio) و بومی آفریقا است.

شترمرغ گردن و پاهای درازی دارد و می‌تواند با سرعتی در حدود ۶۵ کیلومتر در ساعت بدود. شترمرغ بزرگ‌ترین پرنده موجود است . طول قد آن به ۲/۷ متر و وزن آن به ۱۴۰ کیلوگرم میرسد. تخم این پرنده تا ۲۰ سانتیمتر قد و وزن ۱/۵ کیلوگرم میرسد که ظرف حدود نیم ساعت پخته میشود. این پرنده خوراکش دانه‌ها و گیاهان و حشرات کوچک است. شترمرغ برای دفاع از خود در مقابل شکارچیان و حیوانات وحشی از پاهای پر قدرت خود بهره می گیرد و قادر است با لگد خود انسان و حتی شیر را از پا در آورد. جوجه این پرنده ظرف ۴۰ روز سر از تخم بیرون می آورد و ظرف سه تا چهار سال یک پرنده بالغ می‌شود. شترمرغ نر پرهای سیاهی دارد و انتهای پرها و بال‌های آ سفید است ولی پرهای شترمرغ ماده قهوه‌ای رنگ است . سر و گردن شترمرغ بدون پر و طاس است. این پرنده اغلب بصورت گروهی در بین گورخرها و یا حیوانات دیگرچون گاومیش به سر می برد.

اهمیت دامی

این دام به دلیل قدرت متابولیسمی بالا و تبدیل غذا به انرژی، رشد سریع، عمر مفید و طولانی و تولید مثل بالا از دیگر دام ها متمایز می باشد.

این دام به دلیل سازگاری با محیط زیست و آب و هوای متفاوت (از ۳۰ درجه سانتیگراد زیر صفر تا پنجاه بالای صفر) از نظر نگهداری، کم هزینه ترین جایگاه را به خود اختصاص داده است. با حصارکشی روی زمین های خاکی و ایجاد سایه‌بان، می توان از شترمرغ نگهداری کرد و حتی غذای این پرنده، یونجه، علف و گیاهان دانه‌دار می باشد.

این پرنده برخلاف سایر دام ها می تواند در دشت‌ها و فلات‌ها نیز زندگی کند و به دلیل داشتن سیستم گوارشی مناسب ، آن هم به گونه ای که غذا به مدت ۴۲ ساعت در معده این پرنده گردش می‌کند، تمام مواد مغذی در بدنش جذب می‌شود.

شترمرغ با رشد سریعی که دارد، پس از یک ماهگی، روزی یک سانتیمتر رشد کرده و در سن ده ماهگی قابل کشتار می باشد و این نشان دهنده رسیدن این پرنده به رشد اصلی است.

تولید مثل

به هنگام جفت‌گیری غرشهای رسائی بر می‌آورد و در سایر موارد صدایش هیس‌هیس است.

شترمرغ در هر مرحله ۷ تا ۱۵ تخم می‌گذارد. پرندگانی نظیر ایمیو ، کسوری و ری‌ها با اندک اختلافی در رنگ و پرها و محل زندگی از تیره شترمرغ‌ها هستند.

محصولات شترمرغ

گوشت قرمز که کم چرب و کم کلسترول با طبیعتی گرم و دارای آهن است که گوشت این پرنده را از سایر گوشت های قرمز متمایز می سازد.

پوست نرم، لطیف و با مقاومت بالا که با داشتن فولیکول‌های پر روی پوست، امتیاز دیگر این پرنده نسبت به سایر دام‌ها است. به طوری که پوست شترمرغ در بازارهای جهانی تا ۴۰۰ دلار قیمت دارد.

مغز این پرنده در درمان بیماری آلزایمر موثر است و از بافت زانوی شترمرغ جهت دستگاه های الکترونیکی، مخابراتی استفاده می‌شود. حتی می توان قرنیه چشم این پرنده را به قرنیه چشم انسان پیوند زد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  ساعت   توسط محمد | 
 
صفحه نخست
پست الکترونیک
آرشیو وبلاگ
عناوین مطالب وبلاگ
درباره وبلاگ
مهم ترین نکته در تاکسیدرمی شکل دادن (حالت دادن ) به تاکسیدرمی همانند مدلهای زنده در طبیعت است . و زیست شناسی و آشنائی با فعل و انفعالات بین موجودات و محیط زیست به ما کمک میکند تا مدل کاملا طبیعی و زیبائی را درست کنیم .شما میتوانید در ادامه مطالب از عکسهای حیوانات تاکسیدرمی شده الگو گیری کنید .

نوشته های پیشین
خرداد 1391
فروردین 1390
بهمن 1389
آذر 1389
مهر 1389
شهریور 1389
خرداد 1389
اردیبهشت 1389
فروردین 1389
آذر 1388
تیر 1388
خرداد 1388
اردیبهشت 1388
فروردین 1388
اسفند 1387
آرشیو موضوعی
قو
شیبر و ببیر
ویدئو
عکسهای 2
موزه تاریخ طبیعی دارآباد
مستند پرندگان
کوسه ها : ویدئو
مستند تمساح ها
مارهای عظیم الجثه :ویدئو
تندیس تاکسیدرمی
دهانهای مونتاژ شده برای تاکسیدرمی
زرافه
اسب آبی
نکات مهم در تاکسیدرمی
سنجاب
ببر
خفاش
کلاغ
شکار
ماهی
جغد
پرندگان شکاری
خرس
حیوانات کوچک
پرندگان
تاکسیدرمی یا آکنده سازی
واژه تاکسیدرمی
گربه وحشی
روباه
شیر
مار
گرگ
تفنگ واصطلاحات شکار
کوسه
گراز
یوزپلنگ
تاکسیدرمی پرندگان
تمساح
گورخر
غاز و مرغابی
گوزن
عکس شکارچی
سگ
گربه
عکس
فیل
شترمرغ
طوطی
پلنگ
پدر تاكسيدرمى ايران
تاکسیدرمی ویدئو
کفتار
پنگوئن
کبوتر
قرقاول
فلامینگو
لاک‌پشت‌
پیوندها
شکار در ارسباران / قره داغ
دانستنیهای شکار
شكاروماهيگيري
ابی (تسخیر کننده ماهیگیری ورزشی)
شکار و طبیعت
دوستداران شکاروطبیعت
طبیعت بیجار
ماهیگیران تبریر
همه چی از همه جا . . .
شارک(shark)
نخجیر
اکواریوم دلقک ماهی
کبوتر/ تربیت/ مسابقه
کبوتر مشهد
جدید ترین مطالب دامپزشکی
ILLUSTRATED ENCYCLOPEDIA OF ANIMALS
وبلاگ تخصصی ماهی گوپی
قناری و پرسشهای مربوط به آن
کانون تحقیقاتی طبیعت و تمدن
 

 RSS

POWERED BY
BLOGFA.COM